Fitness Voigt & het Corona Virus

Voor updates en meer informatie:
https://www.facebook.com/Fitness-Voigt-110504529031055/

Voor Videos:
Ons Youtube kanaal


Tiel, 7 juli 2020

Beste leden,

Wat goed om jullie weer in de fitness te zien! We genieten ervan dat Fitness Voigt weer open is.

We horen dat veel mensen denken dat het heel druk is in de fitness. Kom gerust, want het is rustig genoeg om met voldoende ruimte om je heen, plezierig te sporten.

Veilig sporten door goede ventilatie bij Fitness Voigt

Bij Fitness Voigt is er al vele jaren een goed ventilatiesysteem aanwezig. We willen graag benadrukken dat je bij in onze sportschool, in een veilige, gezonde en goed gecontroleerde omgeving kunt sporten. Alle sportruimtes worden 6 x per uur in lucht ververst (de optimale verversing voor een sportruimte is ongeveer 4 x per uur). Deze verversing is nodig om vocht af te kunnen voeren en buitenlucht met nieuwe zuurstof binnen te brengen. 

De ventilatie staat op de hoogste stand en hierdoor voel je binnen zelfs een zacht briesje. Met deze mate van ventilatie worden eventuele aerosolen direct afgezogen en wordt er schone buitenlucht aangevoerd.

Zomer 2020
We hebben gekozen voor voldoende, toch aangepast, aanbod, zodat er zoveel mogelijk spreiding van sportmomenten kan plaatsvinden.

Fitness/cardio
Van maandag tot en met vrijdag zij we open tussen 09.00 - 12.00 uur en van 14.00 – 22.00 uur.
Op zaterdag en zondag van 09.00 – 12.00 uur.

Kinderopvang
Op maandagochtend én op woensdagochtend is er tussen 09.00 en 11.00 uur kinderopvang mogelijk. Na de zomer blijft dit zo.

Groepslessen
We bieden een aangepast groepslesrooster aan. Alle lessen worden vanaf maandag 13 juli weer in de groepsleszaal van Fitness Voigt gegeven. Met ruim 1,5 meter afstand van elkaar kunnen er
25 deelnemers meedoen per les. Het eerdere aantal van 11 deelnemers was gebaseerd op oude informatie vanuit de overheid. Met dit nieuwe deelnemersaantal willen/kunnen we de lessen weer aanbieden op onze locatie aan de Hogestraat.

We zijn Theole dankbaar dat we met zoveel plezier de lessen hebben mogen geven.

Groepslesrooster van maandag 13 juli tot en met zondag 30 augustus 2020

We hopen jullie volop te ontmoeten deze zomer!

Team Voigt & familie Voigt.


Tiel, 26 juni 2020

Beste leden,

Wat zijn we blij! We weten het nú zeker: woensdag 1 juli is Fitness Voigt weer open!

24 juni jongstleden zijn er nieuwe richtlijnen bekend gemaakt door het RIVM. Hierover willen wij je middels deze brief informeren.

Inschrijven voor fitness/cardio vóór jouw komst naar Fitness Voigt, IS NIET MEER NODIG. Hierbij komt het inschrijfsysteem en de gezondheidscheck via de website te vervallen. Inschrijven voor de groepslessen blijft wél nodig.

Wanneer in de praktijk blijkt dat er momenten zijn dat het zo druk is in de fitness dat we de 1,5 meter afstand van elkaar niet kunnen handhaven, zal er op dat moment een deurbeleid ingezet worden. Er wordt dan pas een persoon binnen gelaten wanneer er een ander persoon klaar is met trainen en vertrekt. Wij verwachten niet dat dit nodig zal zijn. Mocht dit wel regelmatig voorkomen, dan zullen we de openingstijden verruimen.

De kleedkamers én kluisjes mogen toch gebruikt worden, met een maximum van 3 personen per kleedkamer, per moment. Douchen blijft tot nader bericht niet mogelijk.

Een gezonde groet en tot snel.

Team Voigt en familie Voigt.


Tiel, 20 juni 2020

Beste leden,

Vooralsnog gaan we ervan uit dat vanaf 1 juli de deuren van Fitness Voigt weer open mogen! De definitieve beslissing vanuit de overheid valt op woensdag 24 juni. Mocht er dan toch besloten worden dat er geen heropening van de sportscholen mag plaatsvinden, dan blijft ons sportaanbod zoals wij het nu aan jullie aanbieden.

Bij heropening bieden wij jullie, onze gewaardeerde leden, mooie mogelijkheden om te sporten. Dit aanbod kan in de aankomende periode nog aangepast worden naar behoefte vanuit de leden en vanuit Fitness Voigt. Bij eventuele wijzigingen worden jullie uiteraard tijdig op de hoogte gebracht middels een brief, via Facebook en Instagram.

Fitness/cardio
Bij heropening gaan wij open volgens de normale openingstijden. Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 12.00 uur en van 14.00 – 22.00 uur. Op zaterdag en zondag van 09.00 – 12.00 uur. Een absolute vereiste is dat je voordat je komt trainen een plek reserveert en een gezondheidscheck invult via www.fitnessvoigt.nl.

Tót 1 juli kun je nog gebruik maken van buitensporten met gewichten voor de deur van de sportschool. Je kunt hiervoor een plaats reserveren via onze website. Bij heropening vervalt dit aanbod.

Reserveringsysteem voor fitness/cardio
Er wordt al gebruik gemaakt van een reserveringsysteem voor krachttraining buiten, vóór de deur van de sportschool. Dit reserveringssysteem zal worden omgezet naar een reserveringssysteem voor het binnensporten. Surf naar onze website en klik op ‘inschrijven’. Vervolgens kies je voor de fitness/cardio. Heb je je niet eerder via de site ingeschreven? Registreer je eerst via ‘inschrijven’. Registreren/reserveren kan via je computer/laptop/IPad etc. en via je telefoon.

Uitgeleend materiaal
Mocht je nog uitgeleend materiaal thuis hebben, dan ontvangen wij dat graag weer terug vóór 1 juli.

Kinderopvang
Er is voorlopig geen kinderopvang.

Kleedkamers
De kleedkamers blijven voorlopig gesloten. Gelieve thuis om te kleden en te douchen. De lockers zijn helaas niet beschikbaar.

Bar
Horeca is alleen mogelijk op ons tijdelijk gecreëerd buitenterras.

Groepslessen
Voor de groepslessen gaan wij een dubbelrooster draaien. Een deel van de lessen verplaatsen we naar de zaal en een deel blijft buiten, bij voetbalvereniging Theole. Vanwege het feit dat wij de 1,5 meter richtlijn in acht moeten nemen, is er in de zaal plaats voor 11 deelnemers per les. Daarom hebben wij besloten een dubbelrooster te hanteren. Dus zowel binnen als buiten. Het schema vinden jullie hieronder. Inschrijven voor de lessen blijft een vereiste. Dit kan via onze website, maximaal één week vóór de betreffende les. In de bijlage verwijzen wij naar de belangrijke hygiëneregels & richtlijnen.

Twee nieuwe lessen
Latin Moves: salsa, bachata, merengue en andere Latin dansstijlen. Je leert choreografie en techniek.
De les wordt gegeven door Alline, ze is zelf danseres en geeft met veel passie en plezier, les.

Pound + Buik: een cardio drum sessie op rockmuziek, gecombineerd met buikspieroefeningen.
De les wordt gegeven door Ria.

Extra service: Ruimtelijk sporten voor mensen met een kwetsbare gezondheid
Heb je geen Corona klachten, maar wel een kwetsbare gezondheid en wil je graag binnen sporten, dan bieden wij de mogelijkheid om van de fitnessruimte gebruik te maken op dinsdag van 12.00 – 13.00 uur. Ook hier geldt, dat inschrijven een vereiste is.

Wij verheugen ons erop om jullie allemaal weer te zien en weer gezellig samen te sporten.

Team Voigt & familie Voigt

Bijlage: belangrijke hygiëneregels & richtlijnen

Bedankt voor je begrip en medewerking.

Team Voigt


Tiel, 27 mei 2020

Beste leden,

We hebben goed nieuws! Vanaf donderdag 28 mei om 18.00 uur gaan we de lessen op bijgaand lesrooster geven op een mooi open veld, bij voetbalvereniging Theole.

We willen je vragen om zoveel mogelijk, lekker op de fiets of te voet te komen.

Vanaf volgende we­ek zal de Power Pilates op dinsdag weer een ‘gewone’ Pilates zijn. En op woensdagochtend is de Yin Yoga weer terug.

We zijn ontzettend enthousiast om onze lessen op deze locatie te mogen geven.

We hopen je er snel te zien.

Familie Voigt & team Voigt.


Tiel, 12 mei 2020

 

Beste leden,

We hebben goed nieuws! Vanaf woensdag 13 mei starten we met buiten groepslessen!

Hieronder vind je het rooster. Het verzamelpunt is de plaats van sporten: naast Fitness Voigt.

Er zijn belangrijke hygiëneregels & richtlijnen voor het buitensporten, middels deze brief willen wij je hierover informeren.

1. Houd 1,5 meter afstand van elkaar, geef elkaar geen hand/ geen omhelzing.
2. Er staan volop torkrollen en handgel om je handen te ontsmetten.
3. We verzoeken je om je eigen gebruikte sportmateriaal te ontsmetten met hiervoor benodigde spray. Dit is aanwezig op de sportlocatie.
4. Aan de lessen kunnen alleen worden deelgenomen als je je hebt ingeschreven via ons inschrijfsysteem. Zie www.fitnessvoigt.nl – tabblad: inschrijven.
5. We vragen om niet eerder te verzamelen dan een kwartier voor de les.
6. We vragen om je ledenkaart mee te nemen en voor de les bij iemand van team Voigt af te geven zodat we je kunnen inchecken.
7. Bij eventueel her-activeren van je abonnement kan dat in de fitness aan de balie.
8. Bij eventuele betaling kan dat alleen per pin.
9. De kleedkamers zijn gesloten, gelieve thuis om te kleden en te douchen.
10. Bij nood is er toegang tot het toilet, wel graag zelf schoonmaken na bezoek.
11. De horeca is gesloten, gelieve zelf je sportdrankje meenemen.
12. Er is geen kapstok beschikbaar.
13. Er kunnen geen handdoeken uitgeleend worden.
14. Er is voorlopig nog geen kinderopvang.
15. Heb je klachten zoals hoesten, niezen, verkouden, koorts, dan verzoeken we je niet te komen.
16. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 graden) en/of benauwdheidsklachten.
17. Bij regen is er geen les. Wanneer de les wordt afgelast, vind je dat 1 uur van de tevoren terug  op onze website. Bij twijfel: check www.fitnessvoigt.nl.
18. Op Hemelvaartsdag en 1ste Pinksterdag zijn er geen lessen. Op 2de Pinksterdag, 1 juni, worden er lessen gegeven als op een zondagochtend: 09.00 uur Club Power en om 10.15 uur Club Cycle.
19. Wij zullen alles doen om veilig en hygiënisch met materiaal, deurknoppen etc. om te gaan. Hierin vragen we jouw medewerking waar nodig.
20. We verzoeken je aan de afzettingen en bewegwijzering te houden.

Team Voigt staat te trappelen om dit lessenrooster buiten voor jou te verzorgen.

Veel plezier en tot snel.
Team Voigt en familie Voigt.

 


Tiel, 7 mei 2020

 

Beste leden,

Wat een schrik gisteravond! De heropening van sportscholen pas per 1 september? Verbijsterend!!! Echter, gelijk na deze mededeling zei president Rutte: “Voor de sportscholen geldt; we overleggen nog met de brancheorganisatie of heropening eerder mogelijk is”. Dat betekent dat er ruimte is voor onderhandeling en dat 1 september niet definitief hoeft te zijn. De brancheorganisatie zal zich samen met de fitnesscentra hard maken voor eerdere herstart van de sportscholen en wij verwachten dan ook, dat we met in acht neming van de veiligheidsmaatregelen en de nodige aanpassingen weer eerder open kunnen. Fitnesscentra kunnen juist bijdragen aan de preventie van gezondheidsrisico’s door leefstijlverbetering.

Omdat de gedwongen sluiting in ieder geval nog een tijdje duurt, gaan wij door met het geven van live lessen en het opnemen van lessen. Vanaf 1 juni geven wij een speciaal BEST OF 2018-2019 van Club Power live. Dit wordt voor velen een feestje der herkenning.

We gaan ook variatie aanbrengen in lessen die we gaan opnemen. Deze lessen kun je zeer binnenkort terugvinden op ons YouTube kanaal. Houd de berichtgeving via Facebook, Instagram en onze website in de gaten.

Tot slot, allemaal heel erg bedankt voor de steun, de presentjes, de lieve reacties, het meeleven en aanhouden van abonnementen. We vinden dit bijzonder hartverwarmend. Ondertussen maken we van de gelegenheid gebruik om de verbouwing voort te zetten en af te ronden en hopen jullie straks in goede gezondheid terug te zien. 

Zorg goed voor jezelf.

Familie Voigt & team Voigt.


Tiel, 22 april 2020

 

Beste Leden,

Inmiddels heeft de Corona crisis ons land al bijna twee maanden in haar greep.

Een aantal van ons hebben van dichtbij meegemaakt wat deze crisis kan betekenen.
Hen in het bijzonder wensen wij veel kracht en sterkte.

De rest van ons ondervindt momenteel ook de gevolgen van de Corona crisis.
Noodzakelijke beperkingen zijn buitengewoon vervelend vooral wanneer je niet meer in staat bent om je naaste te bezoeken of werk en inkomen in gevaar zijn gekomen.
Naast deze ongelukkige zaken ervaren wij gelukkig ook de toegenomen saamhorigheid.
Persoonlijk vind ik het hartverwarmend om de grote verbondenheid tussen alle mensen te zien. Het blijkt toch maar dat in de moeilijkste tijden vaak het mooiste in de mens naar boven komt.

Wij zijn bijzonder dankbaar voor de financiële steun en de hartverwarmende berichten.
Het is onmiskenbaar dat velen bedrijven ondanks de overheidssteun moeite hebben het hoofd boven water te houden.
In een voorgaand schrijven hebben wij jullie verzocht om waar mogelijk de incasso door te laten lopen. Andermaal willen wij benadrukken dat er vanuit ons volledig begrip is voor leden die tot een ander besluit komen. Voor hen kunnen wij misschien het abonnement voor 50% door laten lopen of bevriezen totdat wij weer open gaan.

Ondanks dat wij jullie aanwezigheid moeten missen zitten wij ondertussen niet stil, zo staan er een aantal filmpjes op onze website waar inmiddels al bijna 500 keer aan is deelgenomen.
Tevens worden de nodige voorbereidingen getroffen om jullie straks weer met open armen te kunnen ontvangen en in een veilige en gecontroleerde omgeving kunnen komen sporten. Er wordt hard gewerkt aan een reserveringssysteem voor de fitnessruimte en er zijn plannen in de maak om tijdens de Corona maatregen de openingstijden te verruimen. Waar nodig zal het lesrooster worden aangepast zodat er plaats zal zijn voor alle leden en toch de 1,5 meter in acht kan worden genomen en de veiligheid kan worden gegarandeerd. Tevens zal er binnen de openingstijd extra ruimte gereserveerd worden voor kwetsbare groepen.
Voorafgaand aan de opening zullen wij jullie hier verder over informeren.

Tenslotte willen wij nogmaals onze grote dank uitspreken voor al jullie steun en begrip.

Blijf vooral gezond en hopelijk tot snel.

Familie Voigt.


Tiel, 20 maart 2020

Beste leden.

In reactie op jullie hartverwarmende reacties op de verstuurde brief van 18 maart jongstleden: Ontzettend bedankt voor jullie begrip en sympathie. We zien jullie steun niet als vanzelfsprekend, wij waarderen jullie bijdrage enorm.

Het beste scenario is dat alles spoedig weer normaal is. Zo niet, dan hopen we dat er snel helderheid is met betrekking tot de overheidssteun. Op dit moment is het nog onduidelijk hoe de steunmaatregelen van de overheid er precies uit gaan zien. We weten ook nog niet welke ondernemingen daarvoor in aanmerking gaan komen.

Het belangrijkste is dat we allemaal ongeschonden de crisis doorkomen. De rest is van ongeschikt belang.

Hopelijk tot snel en in goede gezondheid.

Familie Voigt.


Tiel, 18 maart 2020

 

Beste leden. 

De Corona crisis heeft ons allen aanzienlijke problemen gebracht.

Op dit moment is het voor iedereen belangrijk om deze crisis serieus te nemen en te doen wat nodig is om deze crisis te boven te komen. De noodzaak van vergaande maatregelen is duidelijk. 

Wij hopen dat jijzelf en degenen die jou lief zijn deze periode zonder nare gevolgen, doorkomen. Daarbij kunnen wij nauwelijks zeggen hoe vervelend wij het vinden om jullie momenteel niet meer in onze sportschool te zien.
Met zijn allen komen wij dit te boven en hopelijk kunnen wij over enige tijd ons normale leven weer op pakken.
Om dit voor Fitness Voigt ook mogelijk te maken vragen wij jullie waar mogelijk het lidmaatschap door te laten lopen. Wanneer jijzelf door de Corona crisis ook in financieel zwaar weer terecht bent gekomen kun je een mail sturen naar info@fitnessvoigt.nl 

Wij snappen dat we veel van jullie vragen, maar hebben jullie hulp echt hard nodig om straks weer gezellig met zijn allen in de sportschool te kunnen sporten.
Grote dank aan iedereen, maar we hebben ook begrip voor degenen die zelf in financiële problemen zitten.

We hopen jullie weer snel en in goede gezondheid in de sportschool te mogen verwelkomen.

Zorg goed voor jezelf.

Familie Voigt.